Medvetenhet om Yumeihoterapi, tillämpningar och terapeutiska fall |Japansk Massage terapi|:

Yumeihoterapi |Japansk massage terapi| är en mycket effektiv terapi. 


Hur man ska utföra en Japansk massageterapi Trollhättan;

Denna metod, som fokuserar på korrigering av bäckenet, betonar att med bäckenets förskjutning och avböjning förskjuts kroppens tyngdpunkt. I det här fallet, istället för att kroppsvikten delas jämnt på två ben, på grund av avvikelsen och förskjutningen av bäckenet och förändringen i kroppens tyngdpunkt, kommer vikten inte längre att överföras jämnt på båda benen och ett ben måste bära mer belastning än den andra. Som ett resultat störs den allmänna balansen i kroppen och det längre benet blir trångt och sammandraget på grund av mer belastning, och det kortare benet blir relativt svagt på grund av mindre användning, och blir ibland smalare i mer akuta fall.

Det är tydligt att denna asymmetri och obalans inte är begränsad till benen och sprider sig till hela kroppen, det orsakar långsamt förändringar i ryggraden och på grund av förändringar i form, stående, gå, sittande och till och med sömn, sprids till andra leder och muskler. Det sprider sig och stör funktionen hos inre organ och endokrina körtlar genom att skapa hinder i det perifera och autonoma nervsystemets funktion, vilket leder dem till dysfunktion och sjukdom. Dessa förändringar kommer att följas mycket snabbare av cirkulationsrubbningar, lymfsystemet och immunsystemet samt kroppens vitala energicykel. Det är inte utan anledning som vissa patienter, förutom att ha olika sjukdomar, lider av allmän svaghet i kroppen, trötthet och ständig tristess och ibland depression.

Yomeihoterapi återställer bäckenet till sin ursprungliga position genom att modifiera bäckenet och balansera hela kroppen, och genom att utjämna storleken på benen och överföra kroppens vikt jämnt på båda benen och mjuka upp hela kroppens muskler och bindväv. , aktivera och reglera nervsystemets funktion, reglera och påskynda blodcirkulationen och lymfsystemet, och balansera de positiva och negativa energierna i kroppen (yin och yang) och öka flödet av vital energi i kroppen, hjälpa personen att njuta av ett uppfriskande och energiskt liv samtidigt som du lindrar dina sjukdomar.


Var kommer kroppens asymmetri ifrån?

Sanningen är att mer än 95% av människorna omedvetet är förskjutna och förvrängda i bäckenet. En faktor som i första hand är medfödd och överförs från mor till barn, och som kan uppstå eller förvärras under livet på grund av fall från höjder eller slag mot kroppen.

En mamma som själv lider av bäckenavvikelse kommer oundvikligen att få sina inre organ, inklusive livmodern, förskjutna och förvrängda. Detta är ett hinder för att underlätta förlossningen vid födseln, eftersom barnet måste gå en ojämn väg vid födseln, och eftersom dess bredaste ben är bäckenbenen, kan det passera genom denna väg samtidigt som det skapar Förlossningssvårigheter (svåra förlossningsvärkar) p.g.a. kontakt med livmoderväggen och födelsekanalen, orsakar bäckenförskjutning. "Ju större avvikelse, desto svårare smärta."

Studier i Rzeszów staden i Polen, baserade på Yumeiho teorin, har visat att 100 % av barn som föds till mödrar med bäckenavvikelser är fördrivna och har bäckenavvikelser, och mer än 90 % av dem har avvikit i den riktning som deras mödrar hade lidit.

Avvikelse i bäckenet innebär att en av de två halvorna av höftbäckenet ligger på ena sidan ovanför den andra, och om vi vill dra en rak linje från vänster och höger höftbenskrona ser vi att denna linje inte är horisontell utan sned.

I det här fallet blir benen, som är fästa vid bäckenbenet, asymmetriska och en av dem placeras högre än den andra med. Som ett resultat, när vi mäter benen, ser vi att detta ben uppenbarligen är kortare än det andra. Som ett resultat kommer personen inte att kunna lägga sin vikt jämnt på båda fötterna när hen står eller går. Vid denna tidpunkt krampar det längre benet och drar ihop sig på grund av att det bär mer vikt, och det kortare benet är i allmänhet svagare än det längre benet. Eftersom personen tvingas hålla balansen böjer hen undermedvetet kroppen mot benet som är längre och nacken till andra sidan. Fortsättning av detta tillstånd i det långa loppet leder till lateral skolios i ryggraden. Ryggmusklerna, som är anslutna till ryggradens kotor, sträcks på ena sidan och dras samman i den andra på grund av tillståndet för denna avvikelse.

Överföringen av kroppsvikt - på grund av trötthet i ett ben - på det kortare ben, gör att kroppen böjas till andra sidan och orsakar ytterligare en avvikelse i ryggraden - denna gång i det övre området. I denna position antar ryggraden en S-form och den ena axeln blir högre än den andra. Anatomiska ytliga tecken på axlarna och scapula i sig indikerar detta ogynnsamma tillstånd.

Störning av kroppens skelettform, förvrängning i ryggraden, mer vikt som faller på ena sidan, etc., gör att de relaterade musklerna drar ihop sig, vilket oundvikligen resulterar i störningar i cirkulationssystemet och lymfsystemet. Tillräckligt blod och syre når inte organen, särskilt huvudområdet "i de fall då musklerna i skulderblad, axel och nacke är inblandade" och orsakar muskel- och ledvärk, artros i nacken, huvudvärk och yrsel, dålig syn, tinnitus, etc.

Avbrott i kroppens skelettform, förvrängning i ryggraden, ytterligare nedböjning i ryggraden och rotation av ryggkotorna runt ryggmärgen, vilket sätter överdrivet tryck på de trycksatta diskarna (vilket kan orsaka disk och ischias) skadar nervrötterna. Det involverar och stör också perifera nerver och autonoma nerver. Tryck på de sympatiska och parasympatiska rötterna stör de relevanta inre organen och gör dem sjuka.


Asymmetri i kroppen rubbar också balansen av vital energi i kroppen, vilket leder till en ökning av en av energierna "positiv eller negativ energi - yin och yang" och minskning av den andra, Ibland uppstår en blockering i kroppens vitala energikanaler. Den resulterande uppsättningen förändringar (muskuloskeletala systemet, cirkulations- och lymfstörningar, neurologiska förändringar, obalans och minskade energinivåer och minskat immunförsvar) kommer också att leda till endokrina störningar och kroppens biokemiska system. Med andra ord kommer vi att se att efter fysiska sjukdomar kommer vi också att se psykisk ohälsa hos den drabbade. Dessa inkluderar känslor av konstant trötthet, minskad medvetandenivå och slutligen depression.


Mål med Yumeiho terapi | Japansk massage terapi |

En av de viktigaste användningsområdena för Yumeiho terapi är att förebygga olika sjukdomar. Människor är alltid utsatta för sjukdomar och bör följa vissa principer för att minska risken för sjukdomar så mycket som möjligt och skydda kroppen. Yumeiho-terapi spelar en viktig roll för att skydda kroppen mot relaterade sjukdomar, samt höja immunförsvaret och förbättra muskel- och skelettsystemet.

En annan anledning till vikten av Yumeiho terapi är att bromsa åldrandeprocessen i människokroppen. Människokroppens celler slits ut mer med åldern, deras aktiviteter och metabolism störs och de förstörs. När man blir äldre minskas kroppens ämnesomsättning, lederna torkar ut och kroppen blir mindre än tidigare, och denna process fortsätter. Yumeihoterapi hjälper människokroppen att motstå förfall och att kroppen åldras så sent som möjligt.


Efter tjugo års forskning om naturläkemedel i öst, särskilt i Kina och Japan, uppfann Dr Sayonji Masayuki Yumeihoterapi genom att välja fördelar med olika tekniker och behandlingar och kombinera dem i sin nya behandling. Denna behandling är baserad på 5 000-åriga erfarenheter från kinesiska och japanska läkare och använder en mängd olika behandlingar, inklusive österländska manipulationssystem, som är mycket nära osteopati och kiropraktik, Shiatsu "tryckterapi"-behandlingar, kinesisk massage, Zonterapi och energiterapi.


Japanskmassage är som sport!

En av de fantastiska sakerna med Yumeiho terapi är att det fungerar mycket som när man springer; det kan vara lika fördelaktigt för kroppen.

Mängden kalorier en person förbrukar efter att ha fått Yumeiho terapi är ungefär densamma som någon som har sprungit en kilometer. Skillnaden mellan löpning och Japansk massage är att personen andas fort efter löpningen, hjärtat slår snabbare och känslan av trötthet förkommer; Men efter att ha fått massagen känner sig personen avslappnad, så mycket som hen kan sova lätt, muskler sträcks inte, och i detta avseende är hälsa inte hotad, och viktigast av allt, musklerna mjukas upp.

Denna behandling är inte olikt sport när det gäller kaloriintag; Men samtidigt finns det inga trötthet, hjärtklappning eller några möjliga faror som muskelansträngning som kan uppstå under träning.


"Yumihoterapi", som har fått sitt namn från kombinationen av tre kinesiska ord, betyder återvinning av kroppens livsenergi genom att balansera bäckenet. Denna metod, enligt sin helhetssyn och uppmärksamhet på alla kroppens system och organ, har inte bara en terapeutisk aspekt utan har också en förebyggande karaktär och förbättrar balansen och harmonin i kroppen, håller muskler och leder i flexibilitet, aktiverar Endokrina funktioner, som höjer nivån av vital energi i kroppen och slutligen ökar nivån av självläkande kraft i kroppen, gör det möjligt för en person med en frisk kropp och en frisk och energisk ande att vara motståndskraftig mot sjukdomar.

Terapeutisk aspekt med den största tillämpningen och effektiviteten för att korrigera och lösa problem i rörelsesystemet såsom ledstörningar, artros, disk, ischias och lindra huvudvärk, yrsel, förbättrad syn, astma, vissa typer av allergier, några av obstetrikens sjukdomar och gynekologi, matsmältningssystemet etc. kan nämnas.


Sjukdomar orsakade av avvikelse och förskjutning av bäckenet:

Sjukdomar som orsakas av ovanstående är många och varierande. Här är bara några av de vanligaste typerna av bäckenavvikelser baserat på typen av avvikelse:

1) Avvikelse till höger sida av bäckenet eller parasympatisk typ: sjukdomar i lever, njurar, mjälte och bukspottkörtel, störningar och sjukdomar i matsmältningssystemet, viktminskning, diarré, gynekologiska sjukdomar, etc.

2) Avvikelse till vänster sida eller sympatisk typ: sjukdomar i andningsorganen, kardiovaskulära systemet, astma, allergier, förstoppning, fetma, förberedelse för förkylningar, etc.

3) Den kombinerade typen eller avancerade stadiet av bäckenavvikelse (avvikelse från vänster till höger eller vice versa) som vi vanligtvis möter i detta skede med den S-formade ryggraden: kontinuerlig viktökning och viktminskning, förstoppning och periodisk diarré, och sjukdomar som nämns i 1 och 2 sker samtidigt eller en efter en.

De sjukdomar som oftast har behandlats med Yumeihoterapi är följande:

Sjukdomar i ryggraden och lederna: disk, diskbråck, ischias, artros, skleros, lordos, kyfos, reumatoid artrit.

Sensoriska och motoriska störningar:

Förlust av motoriska förmågor inklusive att sitta, stå, röra sig och springa (svaghet i det perifera muskuloskeletala systemet), Parkinsons, obalans och risk att falla när man står eller går, Myasthenia gravis, MS, nedsatt synskärpa, dimsyn, krampanfall, strokeförlamning, axelledsvärk, ljumskar, knä, fotled etc., Albotennis, nacke, rygg, ryggsmärtor, känselbortfall Eller domningar och stickningar i händer, fötter, fingrar och tår mm.

Hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtklappning, takykardi (snabb hjärtslag), bradykardi (långsam hjärtfrekvens), högt eller lågt blodtryck, yrsel när man reser sig upp, hypotyreos eller hypertyreos.

Luftvägssjukdomar:

astma, allergier, andningssvårigheter, tryck över bröstet, förkylningar, nasal bihåleinflammation, bronkit, hosta och överdriven sputum, etc.

Mag-tarmsjukdomar: Uppblåst mage, svårigheter i sväljning och matsmältning, uppblåsthet, anorexi, gastrit, förstoppning, diarré, fetma, viktminskning, illamående, väsande andning, kronisk blindtarmsinflammation, utsöndring med blod, sur eller brännande känsla i magen och gallsten i magen. , rapningar, magbesvär, leverproblem, diabetes, duodenalsår, etc.

Urinvägar och sexuella organens sjukdomar:

Menstruationsrubbningar, impotens, urininkontinens, för tidig klimakteriet, smärtsam menstruation, menstruationsstopp, infertilitet, smärtsam urinering, frekvent urinering, minskad urinering, hemorrojder, njursten, Prostata sjukdom,
Livmoder- och blåssjukdomar.

Autonoma nervsystemets sjukdomar:
Törstighet, låg svettning, rapning, sömngång, yrsel, snarkning,
överdriven transpiration, ingen transpiration,
Huvudvärk, migrän, nattsvettningar, känslan av tyngd i huvudet, Flatulens.

Barnsjukdomar:

mjölkkräkningar, nattskrik, tendens till förkylningar, aptitlöshet, hämmad tillväxt, förstoppning, diarré, snabb feber, hosta, eksem, snabb ledförlust, fetma, huvudvärk, transpiration i natt, astma, halsbränna, obalans, förkylningar, anfall.

Andra sjukdomar:

Allmän trötthet, ångest, svaghet på jobbet, sömnlöshet, stillasittande livsstil, allmän motvilja, rädsla, pessimism, depression, sömnlöshet, dåsighet, blekhet, kroppslukt, anemi, glömska och ...


Kroppens reaktionsmekanism är ett tecken på snabb återhämtning. Under behandling med Yumeiho kan patienten märka att sjukdomen har förvärrats någon gång under behandlingen. Vi tror att detta återfall av sjukdomen är det sista utbrottet av sjukdomen och ett tecken på korrekt behandling. Återhämtningsgraden ökar vanligtvis efter detta stadium. Ibland kan patienten klaga på att hen har ont någon annanstans i kroppen som hen tydligen inte har haft tidigare. Sanningen är att denna sjukdom förvisso existerade, men det är möjligt att den överskuggades av hens allvarligare sjukdom och att hen inte kunde uttrycka sig. Nu, med den huvudsakliga smärtan borta, har denna smärta med mindre betydelse visat sig. Med fortsatt behandling kommer denna eller andra sjukdomar gradvis att förbättras också.


Frusen skuldra

Axelleden är en kulled som består av överarmsbenets huvud och scapula. Det finns en axelled kapsel runt axelleden som består av bindväv.

i Frusen skuldra blir axelns kapsel inflammerad och tjock, vilket minskar axelrörelser i alla riktningar. Därför rör sig patienterna något från den glenohumerala leden (axeln) för att lyfta den inblandade extremiteten, och resten rör de sig från den scapulotorasiska leden (scapula). 

Den vanligaste komorbida sjukdomen är diabetes och andra vanliga sjukdomar inkluderar:


Cervikal diskopati

Hjärtsjukdom

Sköldkörtelsjukdom (hypotyreos och ...), 

Parkinsons

Bröstoperationer

Och stroke


Smärta och begränsning av axelrörelserna uppträder vanligtvis gradvis och progressivt. Patienter känner smärta i axel- och armområdet, och efter ett tag upplever patienter smärta och problem under sömnen, särskilt på den drabbade axeln.

Inledningsvis är det mesta av smärtan under natten, men gradvis åtföljs smärtan under dagen av mer intensifiering av smärtan på natten.

Patienter har begränsade handrörelser och aktiviteter som att kamma håret och lyfta händerna bakom ryggen och är förknippade med smärta.

Hur man skapar en massageterapi:

Ojämlika ben

Många är omedvetna om att deras två ben är ojämlika, och eftersom de inte vidtar åtgärder för att åtgärda det, utvecklar de problem med knä, höfter, rygg och nacke.


Det finns flera anledningar till att det ena benet är kortare än det andra; Vissa fall är permanenta på grund av frakturer och ojämn tillväxt av långa ben i nedre bålen, och i andra fall är problemet reversibelt.


Underlåtenhet att korrigera korta ben leder till muskelspänningar, bäcken- och knäledserosion, bensmärta, rygg- och ryggsmärta och andra symtom. Efter korrigering av benlängden återställs förmågan att flytta och justera lederna.


Symtom på korta ben påverkar vanligtvis hela kroppen, från fotsulorna till tänderna och hur tänderna kommer ihop när de tuggar. Människor som har ett ben kortare än det andra brukar kompensera för defekten på ett sätt som förändrar sättet att gå eller stå, och som ett resultat av att de försummar behandlingen möter de andra problem.

Till exempel, för att kompensera för denna defekt, böjer patienten sig mot det korta benet så att fotsulan är på marken när han står; Denna typ av stående sätter extra tryck på baksidan av kroppen och bäckenet, vilket orsakar rygg- och bäckensmärta. Andra symtom inkluderar:


Smärta i båda knäna, bäckensmärta, ischias eller inflammation i nerverna i benen, ryggsmärtor, dålig balans vid gång och löpning, smärta i handled och fot, kronisk trötthet.


Orsaker till korta ben är:

Medfödda orsaker, 

tillväxtproblem, 

dåliga vanor och positioner under dagen,

Frakturer i benens långa ben (lår och skenben),

Höftledsdeformitet (acetabulärhåla och lårbenshuvud),

Stänga tillväxtplattan i en fot vid tillväxtåldern,


Felaktiga korta lägen, till och med några millimeter av ben, påverkar midjan eller höftleden negativt och ökar trycket på benen.


Artros

I hela kroppen, när två eller flera ben är sammankopplade, bildar de en led, såsom knäleden, axelleden, fingerleden, tåleden, bäckenleden, ankelleden och handflatan och leden mellan ryggkotorna och ...


Kroppens leder stabiliseras och näras av ledband, muskler, ledkapslar etc.
När ledavståndet minskar inträffar först periarrit och knäsmärta börjar.
Efter ett tag och på grund av obehandlat avstånd blir brosket i de två benen kortare och förstörelsen av ben på grund av friktion börjas.
Det åtföljs av svår smärta och den omgivande leden och mjukvävnaden börjar svälla och bli inflammerade
Och fortsätter tills ledytans allt brosk är borta.
Den vanligaste leden som drabbas av ledvärk och skada är knäleden
Så ju tidigare vi tänker på att lindra knäsmärta, desto mindre skador på brosk och menisk, etc., och desto mer ersättningsbar blir det.

pmc massage trollhättan

PMC Massage terapi Trollhättan:


Massageterapi Information och nyheter i massage terapi PMC

Framåt huvudhållning

Framåt huvudhållning är ett problem där huvudet ligger mer utåt i jämförelse med resten av kroppen och detta förstör kroppens hållning.
Å andra sidan, genom att ändra huvudets position framåt, ökar tyngdkraftens inverkan på huvudet, vilket i förlängningen leder till degenerativa förändringar i halsryggradens leder och diskskador mellan halskotorna och problem med cervikala nervsystemet.
På lång sikt ökar dessa komplikationer kyphos (puckel) i ryggen, minskar höjden av personen och vital kapacitet samt minskar rörelseområdet för nacke och orsakar huvudvärk.
Det sista bilden visar musklerna som är involverade i denna komplikation.
Det kan återställas till det normala genom att korrigera ledernas tillstånd och genomföra korrigerande rörelser.
Observera att i varje komplikation, ju tidigare behandling och korrigering utförs, desto snabbare blir det effektivt med färre komplikationer och kortare behandlingstid.


Vad är smärta ? Definition och orsak till smärta ..


Definition:
En obehaglig känsla åtföljd av synliga eller dolda skador på vävnad som skickas till hjärnan genom afferenta nervfibrer kallas smärta.


  Typer av smärta


🤕Akut smärta: på grund av nervstimulering genom skada eller sjukdom orsakad av obehagliga förnimmelser och
Psykiska erfarenheter är förknippade.

🤕Kronisk smärta: Smärta som varar längre än normala behandlingsförlopp.

🤕Neurogen (nervös) smärta: Uppstår på grund av störning och utan svullnad i det centrala eller perifera nervsystemet.

🤕Remisssmärta: Smärta som känns i andra delar av kroppen och borta från vävnaden som den härrör från.

🤕Radikulär smärta: Smärta som känns i hud, muskler eller ben och beror på direkt inblandning av ryggradsnerven eller nervroten.

🤕Hudsmärta: Smärta i ett område av huden som innerveras av den bakre nervroten (till exempel: C7 nervrotsensibilisering leder till smärta och domningar i armen, underarmen, pekfingret, handflatan och handryggen)

🤕Sklerotomsmärta: Ett område av ben eller fascia påverkas av en del av nervroten (till exempel bäckensmärta på grund av sträckning av ljumsken, sacroiliacaleden, etc.)

🤕Myotomal smärta: Smärta i en muskel eller muskler som innerveras av roten av en nerv.
(Till exempel kan skador på huvudmuskeln orsaka smärta vid platsen för deltoideusmuskelns vidhäftning).

🤕Visceral smärta: Smärta som finns i det viscerala området och som innerveras av en nervrot.
(Till exempel tunntarmsskada och smärta i T1- och T9-området och den cirkulära känslan av smärta, upp till nivån av naveln)

🤕Triggerpunktssmärta: Smärta känns i ett område som orsakas av närvaron av en triggerpunkt någon annanstans (till exempel kan närvaron av en triggerpunkt i trapeziusmuskeln leda till huvudvärk, eller triggers i SCM-muskeln kan orsaka smärta i ögonområdet)


⚠️Bristande behandling av triggerpunkter kan associeras med smärtsyndrom och orsaka smärta som tennisarmbåge, huvudvärk, ryggsmärtor och frusen axel ⚠️ • Massage minskar stress, ångest och depression. När du känner dig orolig och stressad frisätter din kropp stresshormonet kortisol. Tyvärr gör detta bara att du känner dig mer stressad och orolig. Det är här massage kommer väl till pass. Forskare vid Mayo Klinik i Rochester, Minnesota, testade patienter som genomgick öppen hjärtkirurgi. De jämförde fördelarna med massage och avslappning och fann att personer i massagegruppen var betydligt mindre oroliga och stressade; de rapporterade också betydligt mindre smärta. Liknande studier av bröst- och kolorektal kirurgi indikerar utbredd massagebehandling på sjukhus.

  Massage minskar ryggsmärtor. Om du lider av ont i ryggen kan en bra massage vara det bästa läkarreceptet. Forskare vid Miami universitet genomförde en fem veckor lång studie av personer som led av ryggsmärtor i minst sex månader. De fann att personer som fick massage två gånger i veckan under en halvtimme hade mindre smärta och mer rörlighet under kontorsveckan än den andra gruppen, som bara vilade.
  Dessutom hade personer i massageterapigruppen mindre stress.


Yumeiho-terapi i praktiken består av två huvuddelar:


 • 1) Massage och tryckterapi (kombination av kinesisk och shiatsu massage eller akupressur) som fokuserar på hela musklerna, bindväven och nervsystemet och mjukar upp och eliminerar deras sammandragningar och störningar, och samtidigt tar bort hinder och reglerar energicirkulationen genom att fokusera på energikanalerna och punkter som används i akupunktur påverkar faktiskt kroppen mycket mer effektivt än andra massageterapimetoder.


 • 2) Strukturell modifiering av kroppens skelett och alla dess leder för att underlätta rörelsen av organ och korrigera funktionen hos det perifera och autonoma nervsystemet, som förgrenar sig från ryggraden. Reflektionsterapimetoder (med tonvikt på reflektionspunkter i handflatorna och fotsulorna) och energiterapi är också viktigt i denna metod.

  Dessa metoder är alla av särskild betydelse i sig själva, men deras samtidiga användning (vilket är unikt i Japansk massage) och deras interaktion med varandra ökar deras effektivitet och gör behandling eller förebyggande snabbare och enklare. Man kan säga att arbetet med strukturell modifiering av kroppens skelett och dess leder är mer effektivt vid behandling av sjukdomar än arbetet med massage och tryckterapi. Även om de två har en direkt inverkan på varandra. Till exempel, ju mjukare och flexiblare muskler och bindväv är, desto lättare blir den strukturella reparationen av leder, och å andra sidan, ju mjukare kroppens och ledernas skelett är, desto lättare blir det att lindra sammandragningar, kramper och muskelstelhet. • ✍️Muskelkramp

  En ofrivillig, plötslig, kontinuerlig och vanligtvis smärtsam sammandragning av en eller flera muskler som kan vara från några sekunder till en kvart. Det är ingen allvarlig komplikation och går över efter kort tid, utom i speciella fall.
  Orsaker till muskelkramper inkluderar förkylning, minskade plasmakalciumnivåer, hyponatremi och hypokalemi (minskad natrium- eller kaliumnivå i blodet) och läkemedelsbiverkningar som salbutamol.

  ✍️Orsaker till muskelkramper:

  * Överdriven muskelansträngning.
  * Utförning av ansträngande fysisk träning och muskeltrötthet.
  Uttorkning.
  * Hållning av musklerna i en position under lång tid.
  * Inte göra stretchövningar och värm inte upp innan du deltar i fysisk aktivitet.
  * Störning av balansen av vätskor, hormoner och elektrolyter i kroppen.
  * Muskelutarmning av magnesium, kalcium och kalium, som är avgörande för korrekt muskelkontraktion.
  * Konsumtion av vissa läkemedel.
  * Konsumtion av alkohol.
  * Njursvikt, hypotyreos, graviditet och neurologiska störningar.

  ✍️Behandling av muskelkramper:

  * Utför sträckningsrörelser av de inblandade musklerna.
  * Använd kalla eller varma kompresser.
  * Drick tillräckligt med vatten.
  * Massera positionen.

  ✍️Förebyggande av muskelkramper:

  *Arbeta inte för mycket med dina muskler.
  * Innan fysisk aktivitet, se till att värma upp din kropp och göra stretchövningar.
  * Drick mycket vatten under dagen.Symtom på radiell nervskada

Radialnerverna från underarmen och nedåt är endast sensoriska, och ovanför det har de både sensoriska och motoriska grenar. Så skada på denna nerv kan orsaka både sensoriska och motoriska störningar.

Om skadan är fullständig försvinner hudkänslan i en del av lemmen helt och rörelserna i de relevanta musklerna förlamas, och om nervskadan är relativ mindre sker en minskning av känseln och muskelsvagheten. Symtom på radiell nervskada varierar beroende på var nerven är skadad. Ju högre platsen för skadan är och ju närmare den är roten av extremiteten, desto fler vävnader påverkas.

I de fall där skadestället är den radiella nerven i handledsområdet är de viktigaste symtomen en minskning eller förlust av känsel i handryggen och fingrarna på utsidan av handen.

pmc massage 9
unsplash